YAZARLAR
Neden Yazmayı ister bir yazar?( M.Niyazi Kocadağ )
Anne....( Barış Durak )
Evlilikte Fıtratın Muhafazası( Deniz Zehra Saraç )
Haydi Çocuklar Bara!( Necmettin Sağlam )
HERKES BİZİM AYNAMIZ!( Burçin Alpacar )
Keşke( Nuray Açar )
Hayalperest olmak!( Esra Dağ )
İran ve Hizbullah'a Ne Oluyor?( İbrahim Halil Arslan )
Kimin Umurunda?...( Emine Sivri )
Nasihat( Saadet Ün )
Bir Doğum, Bin Bereket..( Öznur Çolakoğlu )
Kentin Işıkları( Ömer Salih Ünlü )
Demokraside Kadın İzleri( Funda Ateşoğlu )
Diyarbakırda Yaşamak..( Sümeyye Gergerlioğlu )
İmamı kim ağlattı?( Semanur Yaman )
Elvedâ Urfa!( Ahmet Bedir )
Turşu( Elif Baran )
BEN ANNEYİM( Gülistan Özdemir )
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Niyazi KOCADAĞ’dan Sevgi Hamalı “EMUSE”

09 Kasım 2010 Saat 15:28
Eğitimci-Yazar Niyazi KOCADAĞ’ın ikinci kitabı “EMUSE”çıktı.

Eğitimci-Yazar Niyazi KOCADAĞ’ın ikinci kitabı “EMUSE”çıktı.


Farklı bakış açısıyla, yaşam içerisinde belki çoğu kez göz ardı edilen ince detayları hassasiyetle yazılarında ele alan yazar KOCADAĞ haklı bir gurur kaynağı olarak, kültürel mirasını geçmişten günümüze başarılı bir şekilde taşıyan medeniyetler kenti, peygamberler şehri Şanlıurfa”nın sanata ve sanatçıya verdiği haklı gururla, çok yönlü bir kişilik ve başarılı bir grafik sergileyerek her vakit göz önünde fark edilecek Eğitimci kimliği ile ikinci kitabını siz sevgili okurlarla buluşturmakta.


         Niyazi KOCADAĞ gelecek nesillere önsöz niteliği taşıyan bu kitabı ile “Her gün bir yerden bir yere göçmek ne iyi. Her gün bir yere konmak ne güzel. Bulanmadan, donmadan akmak ne hoş der “gibi Mevlana”nın dizelerini bir kez daha siz sevgili okurlara hatırlatacak yanı sıra hissetmenizi sağlayacaktır.


          


         Yazar kitabında hayatın bir ödeşme sahnesi olduğunu anlatmış;


          Bu hayata ne verilirse hayat da onu verir insana, bir karşılaşma ve ödeşme sahnelenir günün daha ilk saatlerinde.


         Sevgi veren sevgi alır, hoşgörü veren hoşgörü alır, azimli olmak ödüllü bir başarı sunar insana.


          Cesareti anlatmış ve cesaretin sadece savaşta olmadığını vurgulamış.


          Cesaret hayatın her aşamasında vardır. İyiliğin lütuf’unu gösterebilmek, yüreğini ortaya koyup savunabilmek, haklı olanı haksıza karşı korumak da cesaret ve erdemin sonucudur.


           


          Başarılı işler yapan, yüreği bir ceylan ürkekliğiyle heyecanla çarpan birine, “Adımlarını sağlam atıyorsun, bravo sana.” diyebilmektir cesaret.


            Emek verilerek, fedakârlık yapılarak ortaya çıkan tüm güzelliklere “güzel olmuş, çok beğendim emeğine sağlık!” diyebilmektir cesaret.


 


            Başarıyı alkışlayarak destek olabilmek, iyiliği unutmamak, hakkı savunmak cesarettir.


           Yazar kitabında etik değerlerden bahsetmiş ve benim etik değerlerimin ölçüsü vicdanımdır diyerek değerlere ayrı bir bakış açısı getirmiştir.


         “Benim etik değerlerimin aynası, taşımayı onur saydığım vicdanımdır.”


         Kişinin davranışlarına temel olan,ahlak ilkelerinin sorumlusu,sadece muhatap olan kişinin yine kendisidir..Yaptığım davranışlarda vicdanımın sesini dinlerim, vicdanım sesi inceden inceye kulağımı çınlatmıyorsa, vicdanımdan çıkan davudi tokmak sesleri kalbimde çarpıntılara sebep olmuyorsa , yaptığım davranışlar ahlaki saydığım değerlere  uygundur ve benim  doğrum olandır.


         Herkesin görev almaktan, sorumluluk almaktan kaçtığı bir toplumda, sorumluluk verenin sizi muhatap kabul ettiğini vurgulamış.


         Hayatta güzel olan değerler yere düşmüşse ve Yaradan bunları kaldırmayı kime layık görmüşse ona lütuf yapmıştır aslında, o yüzden toplumun her kesimine farklı görevler düşer ve bunu ALLAH’IN bir lütfü gibi görmek gerekir.                                                                                                                  Sorumluluk almaktan kaçan, sorumluluğu başkalarına yüklemek için çaba sarf eden, sadece konuşup icradan kaçan insanların bir gün bundan doğacak sıkıntıları vicdanlarıyla ödeyecekleri kesindir.


 


Yazar Niyazi KOCADAĞ kimdir:


 


 


1976 yılında Şanlıurfa’da doğdu.


İlk, orta ve lise öğrenimini Şanlıurfa’da tamamladı.


2001 yılında Gazi Üniversitesi’nden mezun oldu.


Ankara”da” Şanlıurfa vakfı “dergisinin kuruluşunda yer aldı.


Çeşitli gazetelerde yazarlık, yazarlığının yanı sıra dergilerde de genel yayın yönetmenliği yaptı ve yayın kurulu üyeliklerinde bulundu.


Yazdığı ve yönettiği tiyatro oyunları sahnelendi.


Şanlıurfa Ticaret Lisesi Mezunları Derneği’ni kurdu. Halen bu derneğin yönetim kurulu başkanlığını yürütmekte ve özel bir televizyon kanalında “Başarılı Hayatlar”  adlı TV programını hazırlayıp sunmaktadır.


     “Genel Muhasebe, Şirketler Muhasebesi, Maliyet Muhasebesi, Müşteri İlişkileri, Büro Teknikleri, Öfke Kontrol, Mal Satış, Yönetici Sekreterlik “gibi birçok eğitici kursta eğitmenlik çeşitli radyolarda, panel ve seminerlerde “satış teknikleri ve motivasyon “konuları üzerine konuşmacı olarak katılarak toplumsal bilinçlendirme programlarında yer aldı.


 


Halen Şanlıurfa Ticaret Meslek Lisesi’nde”Muhasebe Grubu Öğretmeni” olarak görev alan Kocadağ, evli ve iki çocuk babasıdır.


 

Bu haber toplam 9030 defa okundu.

Etiket: Niyazi KOCADAĞ’dan Sevgi Hamalı “EMUSE”, Niyazi KOCADAĞ’dan Sevgi Hamalı “EMUSE” haberi, Niyazi KOCADAĞ’dan Sevgi Hamalı “EMUSE” haberleri, Niyazi KOCADAĞ’dan Sevgi Hamalı “EMUSE” güncel, haber, haberler, şanlı urfa haberleri, urfa haber

Mehmet KISIR
-2 Puan Olumlu Oyla! Olumsuz Oyla!
Niyazi hocamı tebrik eder başarılarının devamını dilerim
28 Kasım 2010 Saat 21:36
Mahmut BAKAN
1 Puan Olumlu Oyla! Olumsuz Oyla!
Başarı ABidesinin 2. Kitabı olan " EMUSE " Sevgi Hamalı bir solukta okunacak bir kitap...Kendisiyle gurur duyuruz ve gururla Teşekkür ediyoruz...Yolunuz açık olsun Sayın Başkan....
26 Kasım 2010 Saat 15:39
GURBET ARSLAN
3 Puan Olumlu Oyla! Olumsuz Oyla!
sayın niyazi hocam öncelikle size hayatınız boyunca sağlık ve bir ömür sürecek mutluluklar diliyorum başarılarınızın sürekli olmasını allahtan temeni ederim allaha emanet olun..)))
23 Kasım 2010 Saat 13:27
Tüm Yorumları Göster(14)
Son Eklenen 10 Haber Çok Okunan 10 Haber
1 Bakan Şahin ve Erdoğan Urfa’da
2 Dünürlerin Kavgasında 6 Yaralı
3 Urfa Merkezli Kaçak Operasyonu
4 ‘GAP Eylem Planı’ Geç Başlad
5 TIR Dolusu Kaçak Sigara Yakalandı
6 Bakan Eker Siverek'te
7 Şanlıurfa’da Adli Tıp Otopsi Merkezi Kur
8 Kupa 29 yıl sonra Fenerbahçe'nin
9 Gaziantep'te Patlama 1 ölü 7 yaralı
10 Kale Eteğinde Bıçaklı Kavga
1 Bakan Eker Siverek'te
2 Yaşar Müdürün Mutlu Günü
3 Trafikte Moto-tehlike...
4 Ev Sahipsiz Basın Toplantısı
5 Kupa 29 yıl sonra Fenerbahçe'nin
6 Başbakan Urfa'ya geliyor
7 Sahte Polislere Gerçek Baskın
8 "Çay, kek yap Vali'ye de ikram et, oh maaşallah"
9 Dünürlerin Kavgasında 6 Yaralı
10 Kale Eteğinde Bıçaklı Kavga
Şu An Sitede
2623 Kişi Online

ETKiNLiKLER  + Ekle 
ÜYELİK
Genel İçerikler
Nöbetçi Enzaneler Otobüs ve Uçak Seferleri
DUYURULAR +Ekle
Edessa Mutfak