Şanlıurfa Ak Parti teşkilatlarında kongreler bitti. Artık gözler İl Kongresinde. İl kongresi için birkaç başkan adayı kulis çalışmalarını sürdürürken, Eğilmez’in adı ön planda.
Ak Parti İl teşkilatını kongre heyecanı sardı. Son olarak geçtiğimiz hafta sonu Ak Parti Merkez İlçe, Birecik ve Halfeti ilçelerinde yapılan kongrelerin ardından görev bölümü yapılırken İl Teşkilatında ise kongre hazırlıkları şimdiden başladı.
Daha önce birkaç isim İl başkanlığı için kulis çalışması yaparken, Müfit Yetkin’in adı ön plana çıkmıştı. Yetkin ismi için bazı milletvekillerinin ise soğuk baktığı öğrenildi.
Şu anki il başkanı Yusuf Eğilmez başta Bakan Faruk Çelik ve Milletvekilleri ile diyalogunu iyi tutarken, yeni başkanlık için en şanslı aday görünüyor. Ahmet Düşünür ekibiyle gelen Eğilmez’in 1 yıla yakın süredir Parti çalışmalarında tecrübe kazandığı ve şu şartlarda başkanlık için en yakın adayın kendisi olduğu öne sürüldü.
Bakan Faruk Çelik Şanlıurfa için Milletvekillerinden ortak isim istiyor. Milletvekillerinden bazılarının elinde birden fazla isim var. Siyasi çevreler “Milletvekilleri tek isim üzerinde anlaşamazsa Bakan Çelik seçtiği bir ismi Genel Merkeze bildirebilir.” derken, Yusuf Eğilmez üzerinde duruluyor.
Ak Parti İl kongresi 28 veya 29 Nisan’da yapılması öngörülüyor. Kongre’ye Başbakan Recep Tayyip Erdoğan davet edilerek geniş katılımlı kongre yapılması düşünülüyor.