Şanlıurfa’da virajı alamayarak bariyerlere çarpan pamuk yüklü TIR şarampole sürüklendi. Ters yatan araçta sıkışan yolcu yarım saatlik çalışma ile kurtarılabildi.
Kaza saat 09.30 sıralarında Şanlıurfa-Diyarbakır Karayolu 15. kilometresi otoban girişinde meydana geldi. Diyarbakır’dan aldığı pamuk yükünü Gaziantep’e taşıyan TIR yağış ve buzlanma nedeniyle kayganlaşan yolda kaza geçirdi. Virajı alamayan TIR önce bariyerlere çarptı ardından şarampole sürüklendi.
Sürücü Burhan Ç. kazayı hafif sıyrıklar ve omzundan aldığı yara ile atlatırken, yanında yol arkadaşı olarak bulunan Şehmuz A. ise şoför mahallinde sıkıştı. Yoldan geçen sürücülerin haber vermesiyle kaza bölgesine sağlık, kurtarma ve itfaiye ekipleri sevkedildi. Polis ekipleri karayolunda önlem alırken, diğer ekipler kurtarma çalışması başlattı. Yaklaşık yarım saatlik özverili bir çalışma ile Şehmuz A. sıkıştığı yerden çıkarıldı.
İtfaiye ekipleri patlama ihtimaline karşın araçta soğutma çalışması başlattı. Sağlık ekipleri ise yaralıyı ambulansla Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne götürdü. Yaralının sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu öğrenildi.
Kazayla ilgili başlatılan soruşturma devam ediyor.
Şanlıurfa- Yolcu Kaza Geçiren TIR'da Sıkıştı