Yazımın hemen başında şu prestij kelimesine açıklık getirmek istiyorum. Sizlerinde bildiği üzere Prestij’in kelime karşılığı saygınlık, itibar demektir.
Tabi ki Ova halkı hem saygın hem de itibarlı. Benim bugün sizlerle sohbet ederken vurgulamak istediğim konu, Ova’nın oy bakımından iyi değerlenip, Milletvekilliğine uzanan yolda sıralama konusunda hak ettiğine inandığı itibar ve saygınlık konusu.
Ova derken akıllara sadece Harran ve devamı Akçakale ilçeleri gelmesin. Ovadan kastım bu iki ilçe ile birlikte Viranşehir ve Ceylanpınar ilçelerini de içinde yer aldığı geniş bir yelpazedir.
Ova’nın Şanlıurfa siyasetindeki etkinliği Murat Batur ile başlayıp, Mehmet Yalçınkaya ve Rahmetli Fevzi Şeyhanlıoğlu ile devam etmek ile birlikte Çağla Özyavuz ile gelebildiği noktadır.
Bugün Ova halkı haklı olarak kendi kendilerine, ‘Siverek tarafından zaman zaman iki ve daha fazla milletvekili Ankara’ya giderken, on binlerce oyun bulunduğu Ova’dan her dönem sadece bir tek kişinin gidebilmesini temelinde bir sorun var’ demeye başlamışlardır. İşte bu sorgulama ovanın konseyi diye tabir edilen Baronların şahsında artık günümüzde Yüksek Okul okuyan ve bir noktada Feodalizmi bile sorgulamaya başlayan gençlik tabir yerinde ise yarınlara yönelik dizginleri de ellerine almaya başladılar.
2011’de önümüzde bir Genel seçim var. Bu seçim öncesi Ovanın adaylık konusunda yükselen sesi ile ilgili bir yazıyı hatırlayacak olur iseniz daha önce yazmıştım. Aradan uzun bir süre geçti ve Ovanın genel nabzına baktığımda karşımda kararlılık ile duran bir seçmen kitlesi buldum.
Ova’da duruş itibari ile duruş sergileyen iki grup var. Bunun bir tanesi mevcut Milletvekilinin yer aldığı Çağla Özyavuz adına İbrahim Özyavuz oluşturmakta. Diğeri ise MHP ağırlıklı Arap Milliyetçiliğini daha ön plana çıktığı ikinci grup. Burada da en ön plana çıkan isim ise bölgenin birçok ileri gelenleri ile dirsek temasta olduğu MHP’li Belediye Başkanı Mehmet Özyavuz.
2011 Genel seçimlerinde Çağla Özyavuz bir kez daha aday adayı olur mu? Yoksa Çağla Özyavuz yerine eski Belediye Başkanı İbrahim Özyavuz mu aday adayı olur, listede tekrardan aday olarak yer alırlar mı tüm bu soruların cevabı adaylık listesini kesinlik kazanması ile çıkar. Fakat Ova’da bugün en ön plana çıkan Arap Milliyetçili bakımından da olaya yaklaşacak olur isek Ovanın genel duruşu Genel saygınlık noktasında.
Ova’nın adaylık konusundaki öncelikli tercihi MHP olmak ile birlikte olmazsa olmaz duruşlarının en başında ise Milletvekili liste sıralamasında BİR ve ÜÇÜNCÜLÜĞÜN Ovaya verilmesi. Bunun MHP tarafından kabul görmemesi halinde ise aynı istem ile ikinci tercih adresi CHP olacaktır.
Siyasette bir saatin bile çok uzun zaman olmak ile birlikte bir anda ayakların baş, başlarında ayak olabileceği gerçeğini de unutmamak ve son dakika sürprizlerine açık olmakta fayda var diyorum.
Ova’da genel beklentileri karşılıklı olmamsı halinde yine sürpriz BAĞIMSIZ adayın çıkabileceği gerçeğini de asla göz ardı etmemek gerekir. Çünkü bu olasılık bugün Ova’da dört bir yanda konuşulmakta.
Yeniden buluşmak dileği ile…
Bu yazı toplam 1585 defa okundu.