YAZARLAR
Kim Hesap Soracak?( Okur Temsilcisi )
Gel Ama Bi Şartla( Bekir Şirinoğlu )
Oğlum Selmo! Bu Sana Son Hitabem'dir( İbrahim Halil Arslan )
Ben İnanmıyorum( Mustafa Dalyan )
Bu da Bizim EVET’ imiz( M.Yusuf Akbaş )
Heronlar ve Referandum halleri..( Sümeyye Gergerlioğlu )
Basın Sansürlenemez!!!( Ömer Salih Ünlü )
Gündeme Dair( Ayşe Reşad )
Durun Kalabalıklar !....( Halime Tezcan )
URFAHA ve SANLIURFA.COM( Kamil Güler )
"Memnu"!( Semanur Yaman )
Yazma sanliurfa.com( Nejat Kırbulut )
AYAKLAR SEVİNSİN....( Funda Ateşoğlu )
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Ana sayfaya Dön // Sağlık

Kolestrolü azaltıyor ağrıyı kesiyor

08 Şubat 2010 Saat 12:19
Biz onu daha çok salata, çorba ve soslarda yeşillik olarak kullanırdık ama meğer ne çok marifeti varmış...

Salata, çorba, sos, balık ve et yemeklerinde kullanılan dereotunun tam bir şifa kaynağı olduğu ortaya çıktı.

Yrd. Doç. Dr. Atnan Uğur, gaz söktürücü, yatıştırıcı ve hazmettirici özellikleri bulunan dereotunun nefes açmak ve kötü ağız kokulardan arınmak için yarım ya da bir çay kaşığı tohumunun çiğnenmesinin yeterli olacağını belirtti.

Dereotunun mide krampları ve spazmlarında da oldukça etkili olduğu dile getiren Yrd. Doç. Dr. Atnan Uğur, tohumlarının kusma, hıçkırık ve karın şişmesi gibi rahatsızlıklara da iyi geldiğini kaydetti.

NEFESİ AÇIYOR, AĞRIYI GEÇİRİYOR

Dereotu tohumunun bal ile şerbet yapılarak içilirse kusmayıkolaylaştıracağını dile getiren Yrd. Doç. Uğur, "Tohumlarından yapılan çay, bağırsak yanmaları, karın ağrıları ve idrar yapamama gibi durumlarda fayda sağlamaktadır. Dereotu çayı yapmak için, ezilmiş 2 çay kaşığı dereotu tohumunu, kaynamakta olan suya atarak 2-3 dakika kaynatılması yeterlidir. On dakika kadar çayın demlenmesi beklendikten sonra, her yudumda nefesin açıldığı hissedilecektir. Çocuklara, gaz ve sancı durumlarında, seyreltilmiş çaydan daha az miktarlarda verilebilir" dedi.

ANNE SÜTÜNÜ ARTIRIYOR

Dereotunun aynı zamanda sindirime yardımcı ve idrar söktürücü özelliğinin de bulunduğunu belirten Uğur “Düzenli tüketilmesi durumunda, emzikli kadınların sütünü arttırma gibi özellikleri ile de halk reçetelerine girmiştir. Çürüme, ezilme, sancı, öksürük, uykusuzluk, sarılık, iskorbüt, ağrılı yerler, karaciğer, safra ve bağırsak problemleri, böcek sokmaları gibi rahatsızlıklarda kullanılmaktadır.

KOLESTEROLÜ AZALTIYOR

Tohumları, sindirim sisteminde ishale neden olan birçok bakteriye karşı vücudu koruyor. Lapası rahimdeki enfeksiyonları temizliyor. Hayvanlar üzerindeki denemelerde, damarlarda genişlemeyi arttırdığı ve kan basıncını düşürdüğü, solunumu teşvik ettiği ve kalp atış hızını azalttığı belirlenmiştir. Yine fareler üzerinde yapılan denemelerde, dereotu yapraklarından çıkarılan coumarin (vanilyaya benzeyen koku) 14 günlük kürü ile farelerin kan serumunda trigliserit seviyesinde yüzde 50, toplam kolesterol seviyesinde ise yüzde 20 azalma belirlenmiştir"


internethaber
Bu haber toplam 1136 defa okundu.
Bu Yazıya Henüz Yorum Eklenmemiş.
Son Eklenen 10 Haber Çok Okunan 10 Haber
1 12 Eylül İşkenceleri I
2 Motosikletten Düştü...
3 Eskimeyen Ülkücü Hayır Diyecek...
4 Külünçe Kahvaltının vazgeçilmezi
5 Ayhan'a Ak Parti Yolu Göründü
6 Üniversite'de Bayramlaşma
7 Bozova'da Trafik Kazası 5 yaralı
8 Motosiklet Kazası 1 Ölü
9 Çocukların Bayramlık Kazaları
10 Vali Bayramlık Verdi...
1 Ayhan'a Ak Parti Yolu Göründü
2 Vali Bayramlık Verdi...
3 Motosikletten Düştü...
4 Motosiklet Kazası 1 Ölü
5 Mezarlıklara Ziyaretçi Akını
6 Bozova'da Trafik Kazası 5 yaralı
7 Eskimeyen Ülkücü Hayır Diyecek...
8 Külünçe Kahvaltının vazgeçilmezi
9 Başak 'Anayasa birçok şeyi değiştirecek'
10 Barış Durak Türkiye Gençlik Konfederasyonunda
Şu An Sitede
524 Kişi Online

SİTE ANKET
Referandumda Oyunuz Ne Olacak?
Evet
Hayır
Katılmayacağım
Kararsızım
ETKiNLiKLER  + Ekle 
ÜYELİK
Genel İçerikler
Nöbetçi Enzaneler Otobüs ve Uçak Seferleri
DUYURULAR +Ekle